7 Kasım 2006 Salı

Yeni bir kombi almak

Kaloriferi açmadan suyu ısıtmayan, nerdeyse 1 sene önce tesisatçının "atın siz bu kombiyi" demesine rağmen atmadığımız kombimiz 2006 kışının erken gelmesiyle beraber bizi yarı yolda bıraktı. Ankara neredeyse "-" derecelere düşmek üzere ama bizim kombi çalışır görünüp kaloriferleri yakmıyor.

Ankara'da kombi Ulus Rüzgarlı'dan alınırmış. Biz de tuttuk Rüzgarlı yolunu, 2-3 sokak ve de 1 işhanı komple kombici. Neyse ki, koca gerekli birkaç araştırmayı yapmış nasıl birşey aradınız diye soranlara 20.000 kalori (ne demekse) ve hermetik (bacasız) diyebiliyoruz. Pazar araştırmamızı yaklaşık 4-5 dükkan gezerek, babalarımızı ve arkadaşlarımızı arayarak tamamladık. Çıkan en büyük sonuç: Kombi dediğimiz şey fiyatları minimum 1400 YTL den başlayan ve aman süper bir kombimiz olsun derseniz 2500 YTL ye kadar çıkarak evdeki en pahalı eşya olma özelliğini kimseye kaptırmayacak bir cihaz. (Fiyatlar montaj ve malzeme dahil komple fiyatlardır)

Zehirlenme vakalarından dolayı bacalı kombiyi tavsiye etmiyorlar, illa ki bacalı isterim derseniz de baca raporu, zart raporu zurt raporu almanız gerekiyormuş. Eee bunları bilimum devlet dairelerinden almanız gerektiğini de düşünürseniz hiç uğraşmıyorsunuz hemen hermetik olsun diyorsunuz. Ama bacalıdan hermetiğe dönmek için de gerekli olan tadilata boyun eğeceksiniz. Neyse, en sonunda bir Ferroli kombimiz oldu. ECA, Vaillant, Alarko ve Viesmann en çok tavsiye edilen ama en pahalıları; Demirdöküm sakın almayın dediler biz de neden demedik. Badat Ticaret'de hepsi var zaten, adamlar da yardımcı oluyorlar, tabii kombi takılmadan kendilerine referans olacak değilim o ayrı.

Bir kombi üzerine daha ne kadar uzun yazılabiliri denemek istediğimden değil de Ankara kışında kombisiz kalmanın ne demek olduğunu bildiğimden yazıp duruyorum :) Donarken uyumamak lazım ya, ondan.

Bir de fıkra anlatacağım: Kombi bakarken makina mühendisleri bütün cihazların nasıl çalıştığını bilir mantığıyla kardeşimi aradık, makina mühendisi olacak ya belki bir yardımı dokunur dedik, eşine dostuna sorar bilmiyorsa dedik. Kardeşim:"Yaw, burası İzmir; arkadaşın birine en son kombi dediğimde, adam "abi, kombi dediğin şey yatağın kenarına konan dolap gibi şey mi?" demişti". Biz o dolap gibi şeye Ankara'da komodin diyoruz ve İzmir'e selam ediyoruz, sıcak memleket tabii, kombi onun neyine....

Kombinize iyi bakın, arada bir konuşun onunla..................

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...