19 Eylül 2011 Pazartesi

Bir doktorla evli olmak....yazı dizisi no.4

Bunları yazarken acımasız davranıyorum, yine acımasız yazacağım. Doktorlar, hemşireler ve represantlar bundan sonrasını okumasınlar, sinirlenebilirler. Yazdıklarım tamamen kendi kişisel görüşlerim, gözlemlerim sonuçta.

Şimdiye kadar hep söyledim ya, doktorlar egoları tavan yapmış insan kişileridir diye. Erkek olanların bazılarında bu ego cinsel organı da ayrıca etkilemiştir ve sürekli ereksiyon halinde gezmelerine neden olmuştur. İyi (bana göre değil tabii ki) meslek mensubu tabir edilen doktorluk birçok kadın arasında popüler, hayat kurtarıcı, sosyal statüde tavan yaptıracak bir meslektir. Doktor evli de olsa boşatılabilir, sevgilisi de olsa ayrılabilirdir; her ikisi olmasa da bir şekilde işe yarayacaktır işte. Doktorlar ve hemşireler arasındaki yavşaklığın boyutlarını ise koca ameliyattayken cep telefonunu açan hemşirenin sürekli kikirdemesi ile özetlemek isterim. Sayın hemşire dengim değilsin, birçok doktor karısının aksine seni hiç kaile almıyorum ama yine de yaptığın terbiyesizliği eleştirmeme engel değil bu. Sanılmasın ki uyuz oldum, fitil oldum, gıcık oldum da, normalde bir kadın o an kikirdiyorsa bile başka bir kadına saygısından o telefonu ciddiyetle açması gerekmez mi. Sorarım. Ya da en azından iştesin kardeşim, bu ne lakayıtlık. Yani telefonda kikirdeyerek bana "bak ben kocanla sürekli göt göteyim, sürekli böyle histerik kikirdeşmelerle kocanı kendinden alıyorum haberin olsun" mesajı vermeye mi çalışıyorsun. Ve o küçücük beyninle evde bunun için kavga çıkartıp kocayı boşayacağımı mı umut ediyorsun, nedir yani olayın. Bir deyiver. Yapıp yapacağım en fazla koca aradığında aynı kikirdeşmeyle telefonu açıp onu uyuz etmek olacaktır bunu bilesin. Ama sen illaki dayak istiyorsan o başka tabii, onu da organize edebilirim. Ama daha çok üstüme gelmen lazım. Normalde kocasının peşinde dolanan, habersiz hastane basan bir tip değilim (öyle tipler var sizi temin ederim). Hastaneye ancak işim düşerse giderim. Bu işim düşünce yapmak zorunda olduğum gitmelerde ise bu hemşire insanlarıyla tanışırsam aynı elektriği alırım "biz doktorların bir numaralı fantezisiyiz cicim" elektriği; böyle bir el hareketleri böyle bir göz devirmeler. Ha bir de doktorun karısına böyle cadıymış gibi bakmaları yok mu. Anında hissettirirler bunu. Uzun lafın kısası her hemşire bir gün bir doktorla evlenebilmeyi hayal eder, çoğu da kırodur, benim bu meslek grubundan anladığım da budur.

Bir de ilaç firmaları var. Doktorlara yediğini önünde yemediğini arkasında bıraktıracak. İlaç firmalarında bayan doktorlara süper yakışıklı represantlar erkek doktorlara ise süper güzel represantlar bakmaktadır. Bu represantlar kalitesine göre doktorların her türlü isteğine, arzusuna, ihtiyacına hizmet etmek ve/ya ettirmekle görevlidirler. Kongreler düzenler, doktorları bu kongrelere bedavadan gönderirler. Doktor açgözlü ise dizüstü alırlar, para verirler açıktan. Bu kongrelerde doktorlar için her türlü zevk-ü sefa düşünülür. Kadın, erkek,üçlü beşli ne istersen, ne tür bir uçkur düşkünüysen o tatmin edilir, yeter ki medikal malzemeyi kullan, yeter ki ilacı yaz. Bu kongrelerde akşam yemeğinden sonra erkek doktorlara "odanıza kadın mı istersiniz yoksa kerhaneye mi götürelim" diye soruluyorsa eğer o kongre yalandır zaten. Bu soruyu bizzat duymuş doktor eşi psikopat bir kişi tanıdım hastaneden çıkmayan. Bir de düşün ki kocanı Tayland'a neymiş efendim  "uluslararası zart zurt cerrahisi" kongresi"ne yolluyorsun. Hemşirelerin histerik kikirdeşmeleri bir yana bu bir yana. Koca kişisi tek başına Tayland'a yollanır mı, sorarım size. İğrenç bir sektör anlayacağınız, her kongrede hop oturup hop kalkmak, her ilaççı yemeğinde "ayyy ben kocama güveniyorum" diye telkin etmek kendini, ilaç firması temsilcisinin yanında kadın getirdiğini bilerek....nasıl bir his. Evet efendim evet, medikal bir firmanın patronu ya da her ne haltı ise böyle bir doktoru yemeğe çıkartacağı zaman güzelinden çıtırından jenna dan hallice bir kendine bir de doktora getirmektedir, hani doktor beğenirse bilelim babından. Acaba kadın doktorlar için de aynı hizmet var mıdır merak ediyorum doğrusu.

Doktor erkeklerin yüzde doksanı uçkur düşkünüdür bir de. Kocanız değilse bile, böyle uçkur düşkünü arkadaşları vardır, olacaktır...kaçınılmazdır çünkü. Örneğin, karıları evde otururken başka hatunlarla dışarı çıkan doktor arkadaşları. Bu doktor arkadaşlar ki, bir gün yanlarında"şuna da getirelim bir tane" dedikleri bir hatunla çıkabilecekleri muhtemel. Bunlar etrafına aç aç bakan adamlardır, niyeyse hiçbir kadın bunları tatmin edememiştir. Anlaması imkansız...Herhalde çok ders çalışmış, sevişememişdir sevişmesi gerektiği zamanlarda, ve en saf düşünceyle, o zamanların acısını şimdi bir ilaç yazma karşısında ucuzca yaşayacaktır. Böyle bedelsizce güvenmek gereklidir kocanıza arkadaşlarından etkilenmeyeceğine dair. Saf saf güvenebiliyorsanız ne ala...

Yazarken sinirlendim ay, bu uçkur kısmına devam edeceğim sonra...

27 yorum:

elegimsagma dedi ki...

ya ne komiksin yavrican :))) belli ki sinirlenmissin, yazdikca iyice daha sinirlenmissin :) bekliyorum devamini dort gozle! analizler enfesto!

Zeugma dedi ki...

Canım benim, çok sinirlenmişsin.
Yazdıklarını ilgiyle okudum. Üç aşağı beş yukarı toplumun hatırı sayılır bir yüzdesinin fikri de budur zaten.
Bu detayları yaşamış birinin ağzından duymak benim için çarpıcı oldu.Özellikle reprezantlar konusunun nerelere uzanabildiğini hiç bilmiyordum.
Yalnız şunu ekleyeyim ki; yaşadığım yerde doktorların yarıdan fazlası hemşire ile evli. Bir tanesi dünyalar güzeli doktor eşinden boşanıp kızı yaşında bir reprezantla evlendi...

Ama..Şu da bir gerçektir ki karşısında kikirdeyen bir kadın karşısında meslek grubu ne olursa olsun hangi erkek vurdumduymaz kalabiliyor? Nitekim gazetelere bir göz atmak yeterli. Sanatçıların hepsi öyle neredeyse. Ülkenin en ünlü psikiyatri profesörlerinden biri eşini boşayıp kendinden 20 yaş küçük (yiyici)bir kızla evleniyorsa, futbol adamlarının neredeyse tamamı bu şekildeyse gerisini sen düşün..
Yapılacak tek şey eşine sıkı sarılıp kimseye kaptırmamak..

Sevgilerimle...

Serendipity dedi ki...

Anaaaam. Çok heyecanlı bir diziyi yarıda bırakmışım hissiyatı geldi içime :)
Benim de babaannem uzunca süre hastanede yatmış. Ve küçücük yaşına rağmen, hastanede şahit oldukları yüzünden olacak, babama asla bir hemşire ile evlenmemesini vasiyet etmiş.
Çok sevdiğim hemşire bir arkadaşım var. Tüm genellemelerden kendisini tenzih ederim. Öperim.

Adsız dedi ki...

Merhaba.. Güzel bir yazı yazmışsın yine. Diğerlerini okuduğum gibi bunu da okudum bir solukta.
Bu yazılarını okudukça mesleği doktor olan insanları daha iyi çözebiliyorum. Çünkü yakınsın ve en iyi şekilde gözlemliyorsun onları..
Katılıyorum bu yazındaki tüm ithamlarına. Düzgün bir doktor görmüş değilim bu yaşıma kadar Erkek olan..

Adsız dedi ki...

yazık,yazık!
ekmeğini yediğiniz sektörün,eşin ardından bunca abartılmış karalama,hakaret,çamur atma.

her sektörde iyi de var,kötüde...her sektörde ahlaklı insan olduğu kadar,ahlaksız da var!

bu sektördekilere b.k atmayan bir doktor karıları kalmıştı!
(keşke biraz daha okuyup doktor olabilseydiniz.bu kadar kompleksli olmazdınız belki)

meslek hayatı boyunca bu yazılanların benzerine tanık olmamış bir doktor.

Adsız dedi ki...

umarım biraz önceki yorumumu yayınlama yürekliliğini gösterirsiniz!

coraline dedi ki...

rabikim sinirleri aldirdim artik:) gozlemler devam edecek

coraline dedi ki...

zeugmacim daraltmadan bunaltmadan idare etmek zoe oluyor ama kaptircaksak da kader diyecegiz artik:)

coraline dedi ki...

didemcim istisnalar vardir mutlaka :)

coraline dedi ki...

mrt tesekkur ederim:)

coraline dedi ki...

ve sayin adsiz..ben yorumunuzu yayinlayacak kadar yurekliyim ama sanirim siz adinizi sahte bile olsa yazamamissiniz.doktorlara saygimiz sonsuz yanlis anlasilmasin.yazilarin 1 ve 2 nolularini da okusaydiniz bunu anlardiniz.butun bu lacka iliskilerle karsilasmamis olmaniz ise sizin icin buyuk bir sans umarim da hic karsilasmazsiniz.mesleginizi hakettigi uzere onurlu bir sekilde yerine getirebilmeniz dilegiyle.....

coraline dedi ki...

haa bir de biraz daha okuyup doktor olsaymissiniz demissiniz, okumaktan anladiginiz sadece bu olmasin.siz biraz daha okuyun isterseniz.zira biz insablari oys oss her ne ise ondan aldigi puanla degerlendirmiyoruz.sevgiler

elegimsagma dedi ki...

"keşke biraz daha okuyup doktor olabilseydiniz" mi? ya iste ben buna hastayim. bir kismini tenzih ederim ama bu doktor milletinin tam da bu dusunce nedeniyle her seyi kendilerine reva gorme durumlari vardir ki, cok 'hastalikli' bir dusunce bicimidir. Baskalarina sifa dagitirken kendilerine de bir miktar ruhsal sifa, bunyeye iyi gelir, agresyondan depresyondan korur.

coraline dedi ki...

rabiacim bu soylediklerinin altina nerden mezun olduhunu falan da yazsaydin keske,adsiz doktor icin gerekli olabilir:)yoksa kaale almaz mazallah

yapayalnız dedi ki...

sevgili coraline bu yazı dizin öyle bir akşamda öyle bir tesadüfle karşıma çıktı ki anlatamam... ama şunu söyleyebilirimki tamamını (1-2-3-4) bi çırpıda okuyuverdim...neden mi??? bende bi doktor eşiyim...ve yazdıklarının hepsini aynı kronoloji ile yaşadım diyebilirim... tıp öğrencisi,intern,pratisyen,tus a hazırlanan ve şu andada asistan doktor... yazdıklarında kendimi buldum diyebilirim... Tüm yazdıklarının içinde beni ençok etkileyen ise "Bir tıp öğrencisiyle sevgili olmak gerçekten zordur ama gençtir sevgililer farkında olmazlar." cümlesi oldu... evet... çok gençtim... 18 yaşında, aklı bi karış havada bi üniversite öğrencisi hiçbişey farkında olamazmış 25 yaşıma girdiğimde farkettim... paylaşımlarını (ve tabiki deneyimlerini) takip edicem... hoşçakal...

coraline dedi ki...

mrb yapayalnız,yaşadıklarımı yaşayan biriyle tanışmak güzel...hoşgeldin...

yapayalnız dedi ki...

:) hoşbuldum... ama serinin 5. sini bekliyorummm :)

kararsızz dedi ki...

bende doktorla evlenıcem.yazınızı onada okuttum bazı konularda sıze hak vermedı deıl.kendı uzerınden yorumlamadı tabı,etrafımda boyle arkadaslarım var dedı.bıraz cekınıyorum dogrumu yapıyorum evlenmekle ..... püffffff

coraline dedi ki...

kararsızz,tabii ki de bütün doktorlar aynı değil.kişilikler de belirleyici tabii.ama yine de ailemizden çok iş arkadaşlarımızı, evde durduğumuzdan çok işte durduğumuzu düşünürsek,çoğu kimse işinden ve çevresinden etkilenir bence.ben tekrar olsa, doktorla evlenmezdim.ama diyorum ya kişiliklerle de alakalı,mutluluklar diliyorum sana :)

çağla dedi ki...

selamlar...

ben bir hemşireyim ama hemşireleri vs savunmayacağım çünkü büyük çoğunluğu öyle hatta kocanızı elinizden almaya çalışır gibi bir halleri var...

yazdıklarınızdan szi çok iyi anlıyorum. siz bu hislerdeyken birde çevrenizden GEREKSİZ KISKANÇLIK YAPIYOR gibi eleştiriler alır durursunuz...

KISKANÇ damgası üstünüze yapışır ve kalır... "kıskanç değilim yahu başka bir bayanın edepsiz yaklaşımı rahatsız ediyor sadece!" ama kimse anlayamaz bizi...

geçenlerde bir hemşire eşime masaj yapmak üzere ellerini omzuna koydu allahtan kısa sürdü ve ben denk geldim. pslik kocamınsa tek suçu kızın ağzına çarpamadı bi tane. ama ben çarpıcam:) ve o gün bu gün kocama masaj yapmıyorum o da isteyemiyor....

ve ah o kongreler.. giden hemşireleri, reprezantları özenle seçiyorlar sanki!!! hiç hanım hanım birini görmedim şimdiye dek. hepsine gidesiniz gelir ama mümkün değildir!
ve eşinizin bekar ve DOKTOR arkadaşı otel barında kendne av ararken kocalarımızın uslu uslu duracağını düşünmediğimden "ayyy benim kocam yapmaaaaz" demek istemiyorum. erkek işte yapar.. günlerce ayr kalıyorsunuz ihtimal var yani...

çok dolmuşum belli ki... bir doktorla evli olmak bana "geniş mideli olmayı, peygamber sabrını, ve para avcısı genç kızlar gibi olsam ne olurdu dertsiz, tasasız" demeyi öğretti...

coraline dedi ki...

mrb çağla, yorumunu görünce hemşirelerle ilgili yazdıklarım azıcık yüzümü kızarttı itiraf edeyim:(ama baktım sen de aynı düşünüyorsun demekki bir bildiğimiz var dedim..teşkler yorumların, tespitlerin süper.

çağla dedi ki...

hiiiç yüzün kızarmasın diyeceğim ama, başkalarının kızarması gerekirken hep bizimki kızarıyor zaten.

allah bize sabrın, geniş mideliliğin en büyüğünü versin de kurtulalım ya. aslında şöyle bi yular takasım geliyo eşime ya neyse... :))

elif dedi ki...

Merhaba,
Benim sevgilim başka bir üniversitede güzel bir bölüm okuyorken(ve bitirmek üzereyken) bu sene tekrar össye girdi ve tercih yaptı.
Henüz sonuçlar belli değil ama tüm tercihlerinin TIP olduğunu varsayarsak, evet.. Artık o da bir tıp öğrencisi...hemde farklı şehirlerde aşklarını yaşamaya devam etmeleri gerekecek iki.. genç yürek diyemiyorum ikimizde 24 yaşımızdayız :/
ve ben, seneye üniversiteden mezun olacak bir mühendis adayıyım.
Anlayacağınız hali hazırda durumumuz karmaşıkken birde sizin yazılarınızı(1-2-3-4) bir çırpıda okudum ve dağıldım. Şuan darmadağınığım.Belkide beni anlayabilecek yegane kişi sizsiniz.
Evet henüz hiç bişey yaşamadım ama daha şimdiden yaşayacaklarım okuduklarımdam mutevellit içimde derin korkulara sebep oldu.
En kötüsü ne biliyor musunuz onu seviyorum. Onun kararlarına saygı duyacak onu her zaman destekleyecek kadar.

coraline dedi ki...

merhaba elif, çok içli yazmışsın...sevgilinin ne zoru varmış da tekrar sınava girmiş anlamadım.belki iş garantisi istemiştir,pozitif bakmak lazım, moda ya şimdilerde...bence sen de senin için nerede iş daha rahat olacaksa orda çalış.farklı şehirlere devam et.kariyerini yap.bu devlet doktorlara pek de şans tanımıyor abuk subuk yerlerde çalışmalarına neden oluyor, zor yani çok zor. her iki taraf için de.bana mail at ve gelişmeleri bildir, merak ederimm :)

Doktor eşinden dedi ki...

Herne kadar öğrencilik döneminde sevgili olmadıysakda mezuniyetden sonraki 2. senemizde başlayan evliliğimizin sorunları sizinki ile aynı. Tüm edepsizlikleri ile doktorları baştan çıkarmaya çalışan hemşire bozuntuları ve bitmeyen yorgunluklar. Herhangi bir suhbetin 5. dakikasından itibaren ikide bir çalan telefonlar yüzünden kavga ile biten akşamlar. Bende bir doktor eşi olarak çok net bir şekilde söyleyebilirim. bir daha olsa aşkımdan ölsem doktor ile evlenmezdim. Zaten evli insanların hayatlarını yaşayamıyorsunuz.

coraline dedi ki...

merhaba doktor eşinden :)valla çalan telefonlar yüzünden biz bazen hiç konuşmuyoruz ne komik.normal bir hayat degil evet,maalesef..

Tuba Fıdıllıoğlu dedi ki...

Ahahahahh :) Bütün doktor eşi olma maceralarınızı okudum, üslubunuzdan çok keyif aldım. Aynı zamanda doktor koca bulma merakımdan da ebediyyen vazgeçtim. Allah sabır versin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...