18 Ekim 2006 Çarşamba

Crash - Paul Haggis



Henüz seyrettim. Her ne kadar kesişen yaşamlar teması kullanıla kullanıla artık çivisi çıkma noktasına gelmek üzere de olsa, oldukça hoş bir filmdi. En çok hoşuma giden ise, konusu, kurgusu bir kenara konulursa, filmin dinginliğiydi; "aman şimdi olacak, hiç beklemediğim bir dumurla karşıya karşıya kalacağım" şeklinde endişeleri biranda yokediveren bir dinginliğe sahipti film (Son zamanlarda "Lost" a çok daldığımdan böyle hisler içinde olabilirim tabii o da ayrı bir konu,sonra tartışılabilir). Bu endişelerin kolaylıkla yaratılabileceği birden çok öykü ve konuyu kurgulamasına rağmen, olduğu gibi anlatıp, kasmayarak, bu dinginlik duygusunu verebildiği için sevdim bu filmi. Bir de kimliksiz, sıradan, simgesel anlatımı bol bir film olmayı başardığı için.

Aslında daha çok konuşurdum ama seyretmeyenlere saygısızlık olmasın, sadece biraz ayrıntı için, sevdigim sahnelerin birinden :

" You have no idea, do you? You have no idea why they put them great big windows on the sides of buses, do you?- Why? - One reason only.To humiliate the people of color who are reduced to ridin' on 'em."

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...