6 Ekim 2006 Cuma

Timbersports (Odun kesme sporu??)



Bir platformun üzerine kocaman odunlar koyuyorlar ve bir kaç şişmiş vücutlu adam ellerinde baltalarla platforma çıkıp bu odunları kesiyorlar. Gerçekten de var böyle bir..... spor demek gelmiyor içimden, Eurosport da gördüm gerçekten de var. 1 saat kadar seyrettik, bu nedir, niye yapıyorlar anlamak için. Baltalardan sonra testere ile çıkıyorlar, bir de testere ile kesme faslı; sonra yetmiyor keserle çıkıp daha büyük odunlar kesiyorlar. Dakikalar tutuluyor, kesme yöntemine bakılıyor... İnanılmaz ama seyircisi bol. Kadınlar çocuklar çığlık çığlığa bağırıyor adamlar odunları keserken. Adamlarda süper konsantrasyon var gibi gözüküyor. İlginç.

Odun keşme yarışı, çok ilginç ve dümdüz söylemek gerekirse çok salak bir ........ yine spor demek istemiyorum. Ve merak ediyorum bu adamlar bunu hobi olarak mı yapıyor yoksa gerçekten de çalışıp hazırlanıyorlar mı?

Bir düşünelim, böyle bir yarış ilk Türkiye'de düzenlenseydi, hatta Türkler tarafından icat edilseydi ne derdik acaba?

2 yorum:

reunion dedi ki...

evet sevgili ablam anıl hanım yine hoşlaşmadığı bir şeye b..k atma huyuyla karşımızda. sevgili ablam sanırım bu yarışmanın sadece bir kısmını izlemiş olsa gerek çünkü yarışma sadece odun kesme ile bitmiyor ya da başlamiyor. bir sürü klasman var bu ayılık yarışmasında. ayılık dememin nedeni laf atmak icin degil bu sporun adını bilmemem vede baska isim bulamamdir. yarismada dedigi bir güc yarismasidir. benim izledigim klasmanlar arasinda 250kg lik betonları kamyona yukleme, arkasina el arabası tutacagi baglanmis Ford Focus marka arabayi kaldirip 15 metre ilerletmek, Saab-Scania marka tırı ip le çekmek..... ve bir sürü kategori. Spor harbi cok sasirtici. boyle insanlar nasıl olabilir diye dusunuyorsunuz. hatta Melih abimle cogu kez izlerken "olm bu adam 10kisiye(ki bu 10 kişi alkido,judo,karate ne b.k bilirse bilsin, hatta tüm renklerden kuşak sahibi olsun) dalsa ne dover lem. adam sadece kas gucuyle oldurur walla " muhabbetleri donmustur. sonucta bu spora b.k atılırken dusunulmelidirki bu adamlarda futbolcular, basketbolcular gibi kondisyon sahibi adamlar. gunlerini onlar gibi calisarak ve form da kalmak icin ugrasarak geciriyorlar. ve bana cogu spordan izlemesi zevkli geliyor. tesekkurler:))

anl dedi ki...

canım kardeşim, yorumlarını saygıyla selamlıyor,devamını diliyorum.fakat,bu olayın adı TIMBERSPORTS ve senin bahsettiğin şu dişleriyle kamyon çeken,koca demir parçasını bir noktadan diğerine taşıyan adamların programından farklı olarak apayrı bir program bu.(Onları da seyrettim ordan biliyorum). Bu yarışmanın ve programın sponsoru STIHL diye bir firma.Ve testere üreticisi (birçok ürünü mevcut, çeşit çeşit).Uzun lafın kısası, bir firma kalkmış ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak için Timbersports diye birşey uydurmuş.Olay budur,maalesef.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...