3 Kasım 2006 Cuma

Lost cidden Lost oldu artık...

3. sezonun daha ilk bölümüyle hastalarında tatsızlık yaratan, "Biz sürekli arka arkaya seyrettik, şimdi haftalık seyrediyoruz o yüzden tatsız geliyor" diye savunduğum Lost bende de hayal kırıklığı yaratmayı başardı.

Ama benim hayal kırıklığımın nedeni eski heyecanın kalmaması, soru işaretlerine bir türlü cevap getirememeleri,kendilerini tekrar etmeye başlamaları değil, akıl oyunlarının yerini artık basit laf yarıştırma sahnelerine bırakması. 5 bölümdür sürekli olarak çene yarıştırma suretiyle birbirini göt etme (Türkçe'de daha iyi bir ifade varsa lütfen beni aydınlatın) sahneleri seyredip duruyoruz. Ya kardeşim sen bu rakamları attın ortaya, bir hatch çıkardın, güzel de bir hikaye yazdın, hepsini, herkesi birbirine akıllıca bağladın, şimdi yakıştı mı herşeyi basit diyaloglarla yürütmek; bütün cuk diye oturmuş karakterleri laf ebelerine dönüştürmek.

Bir diğer sıkıntı ise, diziye şahane trailerlar yaparak kendi gizemini yaratıyordu eskiden; şimdi ise trailerlar ucuz numaralara döndü. En son örneği S3E5 de gördük; trailer da monitörden görünen uzaylı görüntüsü bende bir X-Files etkisi yaratmıştı. Bölümde gördük ki, trailer tamamen ucuz bir aldatmacaymış, ve aslında o uzaylı, gözü korsan bantlı bir adammış.

Artık bu basit numaraları bırakıp üzerine Lostpedia yapılmış, msn de saatlerce lost teorileri tartışılmış bir diziyi eski tadına kavuşturmaları gerekiyor acilen.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...