22 Ağustos 2007 Çarşamba

Annemin Tavuklu Nohutlu Pilavı

Henüz anne mantısı açmayı cesaret edip denememiş olsam da, çocukluğumuzdan beri annemin yaptıgı, evde şenlik havası estiren yemekler serisinden seçtiklerimi yapmaya çalışmaya başladım sayılır. Ve ilk seferde de başardım desem yalan olmaz. Koca bile şaşırdıysa bu duruma, hakkaten öyledir. Çok da güzel olmuştu söylemesi ayıp, kendim de şaşırdım. Annemin tavuklu nohutlu pilavı bizim ailede neredeyse mantımızdan hemen sonra gelir. Tencerenin dibine önce haşlanmış, didiklenmiş tavuk etleri yerleştirilir, aralarına haşlanmış nohutlar serpilir, sonra üste priniç konur ve tavuğun suyuyla bir bardak pirince iki su bardağı olacak şekilde pişirilir. Yarım saat kadar sürüyor pişmesi, piştikten sonra da böyle tencereyi ters çevirip tabağa koyarak servis yapılıyor, çok afilli görünüyor. Ters çevirdikten sonra üzerine tereyapı kızartıp dökülebilir ayrı bir lezzet veriyor. Veee, ben bu yemeği yaparken hiçbir falso yapmadım mutfakta, gayet temiz, gayet aklı başında çalıştım. Aferin bana.

4 yorum:

sidika SAKA dedi ki...

Ben anlamam. Yemeğe geliriz.

anl dedi ki...

aaa buyrun gelin.ama şans bana ikinci defa güler mi bilmem :)

Fresh Mum dedi ki...

ben bu aksam pisiricemm. nohutları haslanmıs alıcam, umarım muvaffak olurum yoksa aç kaldıkkkkkkkkkk.. optummmm

anl dedi ki...

eminin güzel olmuştur arkadaşım :) afiyetler olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...