8 Ağustos 2007 Çarşamba

Sular bu gece gelir mi?

Kıştan beri konuşulan su kesintileri Ankara'da bu hafta itibariyle uygulanmaya başlandı. Daha önce yaşamadık mı, yaşadık biliyoruz, kaç sene önce hatırlamıyorum ama gün aşırı kesintiler olmuştu. Bu sene, 2 günlük periyodlarla su olmayacağı duyuruldu, su verilme programları yayınlandı ama o da ne birçok semt her iki programda da yer alıyordu, dolayısıyla kendi adıma ve kendi semtime göre konuşayım, bilemedim hangi gün başlıyor kesinti bizim evde. Bir de duyurunun üstüne yazmışlar "Bazı Semtler semt içindeki yükseklik farkları nedeniyle iki listede de yer alsa da, sadece bir bölgedeki kesintiye maruz kalacaktır." eee, ne açıklaması şimdi bu, biz bir nane yiyoruz onu da biliyoruz açıklaması, orasını biz anlamıştık zaten de bizim evde ne zaman kesilecek kardeşim... bunu bilemediğimizden 31 Temmuz akşamı, noolmaz noolmaz diye, bulaşık makinası gereksiz yere 2 defa, çamaşır makinası kimbilir kaç gereksiz defa çalıştırıldı. Su ile ilgili tüm işler tamamlanıp yatıldı, sabah bi kalkıldı ki sular gitmemiş,artık buna tühlensek mi sevinsek mi bilemezken şimdi anlıyorum ki sevinmek lazımmış, çünkü kesinti programının 2.kısmında yer almak bir lüksmüş efendim, 1. kısımda yer alanlar boru patlaması nedeniyle 4 gündür su alamazken biz normal programda 2 gündür sususuz, ve çok şanslıyız. 06. Ağustos gecesi patlayan borular bizim tarafta suların 24 de gideceği yerde 22 de gitmesine neden olurken, gece 24 de su alması gereken yerler susuzluğa gömüldü. On kere çalışmasın makina da suyu boşa akıtmayalım diye hala kendi çapında direnen ben o gece 23 sularında çalıştırmayı planladığım ağzına kadar bulaşık dolu makinayla öyle kalakaldım 2 gündür. Musluklu bidon da almamışız ki, elimizde yıkayalım. Suların ne zaman geleceği belli değil nihayetinde, 3 gün daha su olmayacakmış söylentileri ortalarda dolaşırken, tuvalet için stokladığımız su tahminen bu gece bidonun dibini görecekken ve ben muhtemelen içme suyu sipariş edip onu tuvalete kullanmak zorunda kalacakken, güzide belediyemizin web sitesinde okuduğum “Boruların tamiratından sonra, tüm Ankara doyana kadar kesintisiz su verilecek. Daha sonra da kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek.” yazısına gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.

6 yorum:

Ümit Kurt dedi ki...

diyecek laf yok valla, size kolay gelsin. kolaysa başımıza gelsin :P

Şu haberi de atlamamak lazım Büyükşehir Belediyenizin websitesinden:

"Su Kesintilerini Bahane Ederek Kamuoyunda Panik Havası Estirmek İsteyen İdeolojik Gruplara Karşı Halkımızı Uyarıyoruz"

hehe :)))

anl dedi ki...

başınıza hiç gelmesin, hiç tavsiye etmem, hele de istanbul da hiç çekilmez :) bakalım, ne tip salgın hastalıklarımız olacak bu susuzluktan sonra,merakla bekliyoruz. alıntında süper oldu valla :)

reunion dedi ki...

yemek masasinda tv izlerken haberlerde ankaradaki su sorununu "oha" şeklinde izlerken(ve tabiki senden duyduklarım). kanal değiştirmemle süper adam belediye baskaninizin evine konuk oldum programla. mikroplu su muhabbeti icin bir bardak doldurdu cesmeden ve bir güzel icti(birileride zamaninda cay mi icmisti!). sonra sifonunu gösterdi. icine 3-4 tane dolu pet sise koymus. hacim azaltıp az su harcama hesabı. ve son bomba!!! "efendim halkımız duş alırken kova koysun altına, vucudundan akan su ona dolsun, sonra onu tuvalet e dökmek icin kullansın" dedi. allah kolaylık versin size walla...

anl dedi ki...

delidir ne yapsa yeridir diyorum ben kendisi icin ...

anl dedi ki...

delidir ne yapsa yeridir diyorum ben kendisi icin ...

Ümit Kurt dedi ki...

aaa ayıp valla, hiç yakıştıramadım, insan belediye başkanı hakkında böyle konuşur mu :)) töbe töbe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...