16 Mart 2012 Cuma

İmza:Kızın

Ben burada kendi köşemde bazen komik, bazen eblek, bazen içli ve hatta ağlak yazılar yazıyorum. Oraya buraya alınmış ve kaderi oraya buraya saçılıp kaybolmaktan öteye gitmeyecek iç dökmelerimi, anılarımı, sevdiklerimi, sevmediklerimi, okuduklarımı falan yazıyorum. Öyle çok bir takipçim yok, böyle toplu yapılan blogger eylemlerine, sosyal sorumluluk projelerine falan katılmışlığım yok, bloggerlar hep beraber bloglarda birşeyler yapıyorlar, hayır hiçbirine katılmadım zaten kimse de davet etmedi ama davet etselerdi de muhtemelen katılmazdım, çünkü çoğu zaman sosyal sorumluluk alamayacak kadar kendimle meşgul oluyorum.

9.Mart.. Selgin'den bir mail düşer posta kutuma. Bir proce. Önce tırstım, "ben çok kendiyle meşgul bir kadınım sosyal sorumluluk yapamam, yapmak istesem de kesin sonunu getiremem, bir yerde vazgeçerim" gibi düşünceler sabırsızca ve hızlı hızlı geçerken kafamdan, bunun "yazı yazarak" destek vereceğimiz bir proje olduğunu anladım. İşin kozmik ve medyum memiş boyutu ise şöyle, bir süredir "babalara güzelleme" diye oralara buralara not almaktaydım, bu notları toparlayıp bloga yazmaya çalıştığım bir zamanda geldi bu mail. Şimdi yazıp yazıp siliyorum, yazdıklarımı sevmiyor beğenmiyorum, sonra bir daha yazıyorum, belli ki çok heyecanlıyım, hala gönderemedim yazımı, geceleri uyuyamıyor, sürekli yazdıklarımı düşünüyorum ve hatta geçmişe yaptığım bu yolculuk nedeniyle saçma sapan ağlıyorum falan. Bir kitap yazacak sabır ve aklı bir yerlerde yakalayanlar ne kadar acı çekiyormuş meğer.

Neyse kendimi bırakıp projeyi yazmam gerekli, çünkü biz bu işi kendi başımıza yapmayacağız.

Projenin güzel bir yaratılış serüveni var, Selgin ve Esra tarafında.  Ben babama bir mektup yazacağım, sen babana bir mektup yazacaksın, o da babasına bir mektup yazacak, 100 kadının mektubu birleşecek sonra bir kitap olacak, sonra hepimiz bu kitabı satın alacağız, satın aldığımız her kitap için verdiğimiz paralar Darüşşafaka'ya gidecek. Yazmak için herhangi bir yaş sınırlaması yok. Son yazı gönderim tarihi 1.Nisan çünkü kitabı babalar gününe yetiştirmek hedefimiz. Of nasıl sahiplenmişim ben bu proceyi...

Yazılarımızı imzakizin@gmail.com adresine göndereceğiz. Projenin sunumunu buraya ekleyebilecek kadar teknolojik olmadığımdan sunum için Selgin'in bloğuna gitmeniz gerekli.

Off heyecan......


2 yorum:

Serendipity dedi ki...

Süper projeymiş. Ama çok zor, Cünkü babama yazmak çok zor. Şimdi mesela yazmaya başlasam, anında zırlamaya da başlarım.

Zeugma dedi ki...

Aaa??
İlk kez burada duydum bu projeyi..
Ve çok beğendim. Gerçekten çok anlamlı. Kim düşündüyse zihnine sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...