14 Mayıs 2013 Salı

Son zamanlarda....

Yine hasta oldum. Grip oldum hem de öyle böyle değil... Bütün hamileliğim boyunca sürekli hasta oldum, oysa çok çok keyfini çıkarmayı koymuştum kafaya. Zaten ne istersen hep tersi olur şu hayatta...neyse, iyileştim şimdi, bir daha olmamasını ve bundan sonrasında keyifli bir hamilelik geçirmeyi umut ediyorum. Şöyle hamile kalınca, anne olunca falan tadından yenmez, şeker, olgun, ermiş, bilmiş, bütün dünyayla barışık  vesaire kadınlar oluyor, onlardan olmak istiyorum bir süre mümkünse.
....

Hatay'da patlama olunca çok şaşırdınız değil mi? Birden bire aylar öncesine döndünüz, hükümetin tavrını hatırladınız, söylenenleri belki, etkisi birkaç gün sürdü zaten. Sonra araya bir sürü olay daha karıştı unutturuldunuz, malum biz ve bizim gibilerin unutması ve düşünmemesi için uyutulmaları, unutturulmaları gerek. Biz unutmadık ve biz hiç şaşırmadık... Biz dediğim bu taraflarda yaşayanlar. Olaylar ilk patlak verdiğinde ve gündem o şekilde çalkanırken, biz sahile bakıp "Suriye'de karşısı, adamlar ordan sallasa küt tepemize iner" diyorduk, traji komik esprimsiler. O gün bugündür, şimdilik yollardaki on arabadan üçünün Suriye plakalı olması ve giderek çoğalmasına, Arapça konuşan ve Arapça yaşayan nüfusun, yüzü gözü örtülü kadınların giderek artmasına ve bu şehirde doğup büyümüş olanların oturamadığı sahil sitelerine bir bir yerleşmelerine tanık oluyoruz. Zaten karışık olan bir toplumun daha da karıştığına şahit oluyoruz, ve kendimiz burada yaşadığımız halde "burası Türkiye'mi" diyecek hale geliyoruz. Hatay'lı çok arkadaşımız var... onlardan duyuyoruz karışıklıkları, zaten burada bu derece bir karışma var ise, oraları tahmin etmek güç değil. Demem o ki, kısaca, Reyhanlı' daki patlama beni şaşırtmadı. Adamlar ülkenin içine ediyorlar, bunu görmemek için ahmak olmak lazım ama her geçen gün rabbimciler, hayırlı cumacılar çoğalıyor, ben de bunu anlamıyorum... 
....

Bir doktorla evli olmak beni bu aralar çok geriyor. Ne bitmez tükenmez bir kariyer hevesiymiş bu anlamadım ki. Sanki senden para sıçmanı isteyen mi var ana fikriyle yeni bir yazı daha yazıp içimdekileri dökmeliyim hastalıklardan başımı kaldırabilirsem eğer. 
....

Ha, bu arada bir kız daha doğuracakmışım. Ne sevindim ne sevindim. "Aman kız olsun, ilkinin eskilerini giydiririz masraf olmaz" mı desem, "kız çocuk nasıl bakılır biliyorum kız olsun benim için kolay olur" mu desem... o hastalıklı ana oğul ilişkisini yaşamak, sürekli eleştirdiğim bir cinsiyeti yetiştirip sonra nefret ettiğim erkek triplerine tanık olunca onları hoşgörmek zorunda kalarak tükürdüğümü yalamak istemediğimden, ve gerçekten de erkek çocuklar çok yaramaz olduğundan ve benim bu yaramazlığa dayanma gücümün çok zayıf olmasından kelli kız istiyordum... tabii önce sağlıklı olsundu, ama sonra hemen de kız olsundu. Gönlüme göre oldu. Şimdi iki tane kendim gibi yelloz yetiştireceğim işte, ohhhh.
....

Duman bugün yatak odasındaki halının üzerine kakasını, hatta kakalarını yaptı. Bu yeni kardeş onu da mı daraltıyor nedir? Hoş, birinci kuzunun kardeş gazını almak için şuan çok iyi gidiyorum denebilir. Bunları onun günlüğüne yazıyorum şimdilik.
....

Çok fena kitap okuyorum bu aralar. Ahmet Altan ve Livaneli'nin yeni kitaplarını okudum bile. Nasıl bir tesadüf bilemiyorum ama Ahmet Altan'ı bitirip de Livaneli'ye başlayınca, sanki aynı mekanda bir evden diğerine geçmiş gibi oluyorsunuz. Birbirinin devamı gibi... çok ilginç geldi bana. Üst üste okumanızı tavsiye ederim, detayları sonra yazacağım.

Benden bu kadar şimdilik....

16 yorum:

Unknown dedi ki...

oğlan olacak diye düşünmüştüm ben:)tebrikler.. mersinde yaşananlara üzüldüm. oradaki yaşamla ilgili güzel şeyler yazmıştın. hala aynı düşünceleri taşıyor musun merak ediyorum.

coraline dedi ki...

mrb serpil :) çok tşk ederim ben de oğlan olur herhalde diye düşünüyordum ama sürpriz oldu. evet hala mersin'i çok seviyorum:) çünkü Türkiye de hiçbir yerde hayat toz pembe değil maalesef.

Tully dedi ki...

Benim internet arkadaşım:) sen hastalıktan kurtulamadın ben de bulantılardan, aynı dönemlerde hamile kalmamız tesadüf olabilir mi? Kız çocuk iyidir, erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü bi ülkede yelloz kız çocukları yetiştirmek tam bize göre:))Benimki de kız gibi dedi doktorcum ama ileriki haftalarda bir pipi ile karşılaşır mıyım bilemiyorum... Umarım önce sağlıklı çünkü annesi ilaçlarını içemiyor sonra da kız olur ki tek başıma babasıyla uğraşamıyorum. Bazen diyorum babasını da bıraksam kızımla mutlu mesut yaşasam... Bende garip hallerdeyim işte.

Unknown dedi ki...

Tebrikler kız bebek haberi için. Ben de ikiz kızlarımdan sonra çok veriştiriyorum rastladığım anne-oğul ilşkilerine. Şimdi bir de oğlan annesiyim. Bana göre iki cins arasındaki farkları davranışlarımızla biz yaratıyoruz ama asıl diyeceğim hayat genelde insanı şaşırtıyor. Kimbilir ilerde belki siz de şaşırırsınız. Güzel şaşırmalar olsun tabii büyün dileğim...

Akşam sefası dedi ki...

Reyhanı konusunda fikirlerimiz örtüşüyor..
"Sanki senden para sıçmanı bekleyen mi var" başlıklı yazını merakla bekliyorum:) bu değişik meslek grupları içinde geçerli olabilir.. Banada ışık tutabilir..
Gönlüne göre gelişmiş ikinci hamileliğinde, ikinci kız. Ne güzel.. Bende öyle istıyordum ama olmadı.. Bu şekliylede mutluyum.. İki oğlumla. Anne yetiştirıyor çünkü:)

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu. Olanlar üzücü, bomba orada düşmüş olabilir ama biz İzmir'de tepemize düştüğünü hissettik inanın çok acı verici. Böyle olmamalı ama nasıl, gelecek beni korkutuyor.

coraline dedi ki...

tullyyy evet tesadüf olamaz bence de ya ben de düşününce gülüyorum:) ilaçları boşver birşey olmaz moral bozmaya değmez.ilki için insana fark etmiyor cinsiyeti neyle karşılaşacağını bilmediğin için:)hamilelik bir garip hal zaten,üzülme geçer :)

coraline dedi ki...

merhaba onlineanne,şaşırma olayı benim de geliyor aklıma bazen ama benim bir çocuk daha doğurmak gibi bir şansım olmaz herhalde zira 37 yaşındayım:)iki cins arasındaki ayrım değil aslında tam olarak bahsettiğim, hatta 6 yaşına kadar bence hiçbir fark da yok, şimdi kızım 6 yaşına gelince diğer 6 yaşındaki erkek çocukları gözlemleme şansım oldu.büyüdükçe hareketleniyor bu erkek çocukları :)iki kızdan sonra erkek iyi olmuş bence de.ama bir kız bir erkek, kesinlikle 17 yaşına kadar falan anlaşamıyor kendimden biliyorum :)

coraline dedi ki...

mrb berfin,iki erkek çocukla evde kraliçe olan kadınları da kıskanmıyor değilim hani :):):)büyüdüklerinde ergenlik mergenlik bitince tadı çıkar en çok herhalde :) ama iki erkek çocuğu sahibi annelerde insanüstü bir sabır olduğunu görüyorum ben hep :)

coraline dedi ki...

mrb fadiş,yok ben bomba bu tarafa düştü burası üzüldü anlamında yazmamıştım :)sadece ülkemizde herşey o kadar güzel gizleniyor ve yutturuluyor ki olması beklenen bir durumdan bile o kadar uzak kalabiliyor insanlar.kısaca aynı ülkede herkes birbirinden habersiz yaşıyor maalesef:(

Adsız dedi ki...

öncelikle geçti gitti daha da uğramasın diyorum şekerim..kız çocuğu iyidir,seninde gönlüne göre oldu,sağlıklı ya gerisi önemli değil..bu arada erkekler için yazdığına bayıldım:))ve 2 yellozada bittim deli hatun:)))

bademlebuduk dedi ki...

kız çocuk iyidir :)))

NzlGl dedi ki...

Selam
bayıldım yazılarına bundan sonra sık sık geleceğim sayfana canım.
Bu arada hayırlı olsun ikinci bebişin. UMarım sağlıkla kucağına alırsın,
sevgilerimle

nazlıgül

Adsız dedi ki...

Aaaa hani 2. Bebis icin günlük yok mu :) tebrik ederim

coraline dedi ki...

mrb NzlGI tşkler, hoşgeldin :)

coraline dedi ki...

mrb elma şekeri, 2. için günlük açtım ama daha birşeyler yazmadım bakalım şu test işlerini halledeyim de :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...